(Bel-és kül)Politikai (jól)Megmondó-Magazin |SZIESZTA-NETWORK Hungary © |

2021. május 03. 11:13 - RlGODON

Nézőpont: Nőtt a Fidesz–KDNP előnye

 Bukhatja a baloldali összefogás a választást?

 

nevteiuztdlen.jpg

 Szerkesztői vélemény:

Szemléletes ábrával illusztrálja a Magyar Nemzet a kutatás eredményét! 
A következtetés:
- a baloldal az összeomlás szélén
- a baloldali szivárványkoalíció felbomlása borítékolva
- a teljes baloldal (ideértve a Jobbikot is) nagyfokú bizalmi deficittel küzd.

Ennek a bizalmi deficitnek az oka a választói bizalomvesztés.
Az emberek nem hülyék! Már átlátnak színjátékon, amit játszik a baloldal. A nyílt döbbenet az arcukra a választási eredmények kihirdetésekor lesz az arcukon! A választok az elmúlt évek tudatos kormányellenes retorikáját a szavazataikkal értékelik majd és büntetik majd a teljes baloldali összefogást.

A baloldal a meghirdetett miniszterelnök-jelölti előválasztásával megpecsételi, és előrevetíti a totális választási bukását. Ezzel az előválasztással, a Hegylakó c. filmből jól ismert "Csak egy maradhat!" elve szerint, gyakorlatilag egymást lökik majd  ki a nyeregből.
Dobrev Klára (Demokratikus Koalííció), Jakab Péter (Jobbik) és Karácsony Gergely (Párbeszéd Magyarországért) közül esélyesen Karácsonyt tolja majd fel a miniszterelnök-jelölti státuszba a baloldal.
Jakab Péter ugyan a leg támogatottam a baloldalon, de azt csak a botránypolitizálásának köszönheti, a DK kiüti érdekei mentén, bármikor félre tudja tolni! Apropó DK. Pontosan tudja a DK, hogy mind Gyurcsány Ferenc, mind Dobrev Klára elutasítottsága olyan magas, hogy velük nem lehet választást nyerni.
Hülye is lenne Dobrev Klára eldobni az Európai Parlament alelnöki székét egy látványos bukásért! Egyértelműen látszik, és a baloldal is látja, ha nem vak, hogy esélytelenek a kormányzásra. ezért megszerzett pozíciókat a DK, mint a legerősebb és nyilvánvalóan irányító pártja nem fogja eldobni. Karácsony Gergelynek fogják átjátszani a miniszterelnök-jelölti pozíciót.
A DK csak így kaphat egy szikrányi esélyt a választási győzelemre! 
Itt említendő meg, az a korábbi eset, amikor Egy sportminiszter nyíltan megpuccsolta miniszterelnökét, és beült a miniszterelnöki székben! 
Kétsége senkinek nem kell legyen, hogy ha Gyurcsány Ferenc azt mondja, hogy:
- nem kíván miniszterelnök lenni, akkor pontosan, hogy az akar lenni újra, hogy ha Gyurcsány Ferenc azt mondja,  hogy
- egy baloldali koalíciós kormányban nem válalna szerepet, akkor mindegy milyen miniszteri székbe, de mindenképpen bele akar ülni.
Onnan pedig már csak a történelemnek kell megismételnie önmagát, azaz  egy bizalmatlansági indítvánnyal ismét a miniszterelnöki székbe ülhet. Ugyanez a forgatókönyv lett eljátszva a MSZP pártelnöki székének megszerzésekor is, tehát Gyurcsány Ferenc kezében ez az eszköz, egy többszörösen kipróbált és hatékonyan alkalmazott eszköz.

Nem kell nagy ész hozzá, hogy lássuk, mely pártok lesznek azok, akik be se jutnak a Parlament patkójába, mert el se érik majd a bejutáshoz szükséges 5 %-os küszöböt. A többi párt együttműködés képtelensége olyan fokú, hogy esélytelen lenne a koalíciós kormányzás akkor is, ha netán összefogással megnyernék a választásokat. (Megjegyzem erre vajmi kevés az esély!)

Az is egyértelműen látszik, hogy a baloldali koalíció pártjai között olyan szemléletbeli különbségek vannak, alapvető kérdésekben teljesen ellentétesen elveket vallanak, így működésképtelen koalíciós kormányt tudnának összerakni, aminek a napjai a megalakulásakor meg lennének számlálva, és esélyes, hogy az első 100 napos határvonalat se élné meg az együttműködés.
Megéri kedves baloldal ezt így?

Lesz itt baj, nem kevés!
Orbán Viktornak és a jobb oldalnak nem kell mást tennie, csak hátradőlni, kérni egy sört a teraszon, és azt felemelve sok sikert kívánni a baloldali együttműködésnek, mert ezek a választásokig lenullázzák egymást! Csúnya hangnemű választás előtt állunk! Ez nem kérdés, de talán végre lezárulhat teljesen a rendszerváltás folyamata, és egy Új Magyarország indulhat be 2022-ben.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! ;)

181420931_1926271827540378_209601589209811443_n.png

forrás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ravaszpoc.blog.hu/api/trackback/id/tr5616520690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
(Bel-és kül)Politikai (jól)Megmondó-Magazin |SZIESZTA-NETWORK Hungary © |
süti beállítások módosítása