(Bel-és kül)Politikai (jól)Megmondó-Magazin |SZIESZTA-NETWORK Hungary © |

2019. május 27. 09:23 - RlGODON

Bejött a DK-nak a "Tiszta lap" politikája❓

A választások eredményének tükrében meg kell vallani, a Demokratikus Koalíció jól taktikázott azzal, hogy Gyurcsány Ferenc (megbuktatott MSZP pártelnök, és megbukott miniszterelnök) hátrább lépett az EU-Parlamenti választások idejére, és előretolta a még "politikai-tisztalappal" rendelkező dr. Dobrev Klárát (Gyurcsány Ferencné) !

Fotó: DKP.hu

A politikai- tisztalapot úgy értettem, hogy még van aki "beeszi" Klárika szavait. Dobrev Klára még politikai értelemben nem bukott meg. A politikába most, még tiszta lappal 'robbantották be, korábban soha nem politizált, nem is politikus, mégis nem kis politikusi jogkört kapott... (emlékezzünk, EU képviselő felszólalhat magyar parlamentben is...)

De nézzük csak meg ki is dr. Dobrev Klára!?

Dobrev Klára (SzófiaBulgária1972február 2. –) magyar közgazdászjogászGyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felesége. 2016-ban a Forbes őt választotta a 7. legbefolyásosabb magyar nőnek a közéletben.

Tanulmányai

A budapesti Eötvös József Gimnáziumban érettségizett. Először a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd 1997-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát, 2002-ben sikeres jogi szakvizsgát tett.
Négy nyelvből tett felsőfokú nyelvvizsgát (angol, bolgár, német, orosz).
Közgazdasági egyetemi évei alatt az AIESEC tagjaként tevékenykedett, a szervezet 1992-es világkongresszusa szervezőbizottságának sajtókapcsolatokért felelős elnökhelyettese volt. Szakmai gyakorlatát a MODI Xerox cégnél marketingasszisztensként az indiai Bengaluru-ban töltötte.

Szakmai pályafutása

1994-es budapesti önkormányzati választásokon Baráth Etele főpolgármester-jelölt személyi titkára.
1995-től a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkárságán Draskovics Tibor titkárságvezetője. 1997-től az ALTUS Befektetési és Vagyonkezelő Rt. jogtanácsosa volt. 1995-től 1999-ig a Fittelina Kft. ügyvezetője, 1998-tól 2000-ig főosztályvezető-helyettes a Pénzügyminisztérium Vállalkozási és Szabályozási Főosztályán.
2002-es országgyűlési választás kampányában Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt, majd 2002-ben a Miniszterelnöki HivatalNemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának elnökhelyettese lett. 2004 augusztusában, férje miniszterelnökké választásakor erről a posztjáról lemondott.
2001-től az ELTE ÁJK Pénzügyi Jogi Tanszékén tanársegéd, majd egyetemi adjunktus. Kutatási területe a számviteli jog.
Az Alapítvány az Egészséges Településekért kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök feleségeként „Az Egészség Hídja” Összefogás fővédnöke. UN Women magyar tagozatának az elnöke
2009-től a Gyurcsány Ferenc 100%-os tulajdonában levő Altus Zrt. vezérigazgatója. Az Altus Zrt. 2009-től fejlesztéspolitkai tanácsadással foglalkozik Európa több országában.

Közéleti pályafutása

A 2019-es európai parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció listavezetője.

Családja

Férjével, Gyurcsány Ferenccel 1994 óta élnek együtt. Gyermekeik: Anna (1996), Tamás (1997), Márton (2015).
Édesapja a bolgár Petar Dobrev, édesanyja Apró Piroska. Anyai nagyapja Apró Antal kommunista politikus volt, akinek politikai szerepét és világlátását nyilvánosan többször is kritizálta. 

Publikációi

Számviteli jog. Budapest, Rejtjel, 2001. (ISBN 963-9149-45-4)
A számviteli jog alapjai
. in: Pénzügyi jog, átdolgozott kiadás. Budapest, Osiris, 2003. 45–67. (ISBN 963-389-553-7
)
Adójog
. [szerk. Földes Gábor; átd. Dobrev Klára et al.]; [az új részeket írta Dobrev Klára et al.], 2. átdolgozott kiadás. Budapest, Osiris, 2004. (ISBN 963-389-615-0
)
Anyák a munkaerőpiacon.
 in: Mozgó Világ, 2008 / 12 szám

forrás: wikipédia

Amúgy szerintem a DK nem is a Demokratikus Koalíciót jelenit, hanem Dobrev Klára monogramja! :)

Na, de a lényeg, hogy a Demokratikus Koalíciónak bejött a taktika, hogy hátraléptette Gyurcsány Ferencet és előretolta a feleségét... Persze ugye tudjuk, hogy csak a mentelmi jog volt a lényeg, mert van baj(vaj) lehet nem kevés... 

Rigodon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ravaszpoc.blog.hu/api/trackback/id/tr8714863658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
(Bel-és kül)Politikai (jól)Megmondó-Magazin |SZIESZTA-NETWORK Hungary © |
süti beállítások módosítása