(Bel-és kül)Politikai (jól)Megmondó-Magazin |SZIESZTA-NETWORK Hungary © |

2019. május 27. 11:27 - Surcy

Mi lesz veled Szeged és Hódmezővásárhely...❓ [FRISSÍTVE]

Az EU-Parlament-i választás eredményeinek tükrében kíváncsi leszek, mikét fogja pozíconálni magát két politikus
egyrészt Botka László Szeged polgármestere, másrészt Márki-Zay Péter, mint Hódmezővásárhely polgármestere!

Nézzük csak meg, hogy a két település választópolgárai miként foglaltak a választásokon állást?!
Ime:

 

Jujuj! Ebből meglásd baloldal baj lesz, de nem kicsi! Mondaná neves műsorvezetőnk, "De hova tűnt..." az MSZ(m)P?!
Mi lesz így a Botka-Újhelyi párossal? Botkát ne feledjük trónfosztotta saját MSZP-s belső ellenzéke! Lehet, hogy a mellette történő nyílt kiállás bosszulta meg most magát, és ezért bukott az éppen csendben sebeit nyalogató Újhelyi István? Leesett Újhelyi kék zászlajáról az összes csillag! Mi lesz így az MSZP utolsó bevehetetlennek hitt fellegvárával Szegeddel? Hiába a hirtelen és látványos, de a helyiek szerint "gagyi" településfejlesztés?!

Na de nézzük csak meg részletesebben azokat a makacs számokat:

Azt gondolom mennek a háttérben a telefonok egymás között minden pártban, hogy "...most mit csináljunk?"!

Teljes baloldali összefogás esetén (MSZP-P + DK + Momentum + Jobbik + LMP ) verhető ugyan a Fidesz Szegeden, mert a vasárnapi szavazáson 30.639 szegedi szavazott összesen ezekre a pártokra, míg a Fidesz-KDNP-re 24.236 szavazatot adtak. Viszont vajmi csekély esélye van a teljes összefogásnak! Baj lesz így baloldal baj lesz! "Nem kicsi..." 

Na de térjünk át a szomszédos Hódmezővásárhelyre! 
Mért is ment Márki-Zay a soros egyesülethez a nagy amerikába? Hogyan marad így polgármester? Ott is elsöprő FIDESZ győzelem van... Hova lett a baloldal? Hova lett az MSZP? 

 

Hódmezővásárhelyen is érdemes a számok mögé nézni:

 

Mindössze majd 1300 választó szavazott bizalmat az MSZP-nek, míg a Fideszre majd 9000 voksot adtak le. A DK-ra 3000, a Momentumra 1700, a Jobbikra 1600 fő szavazott HMVHELY-en. Még ha össze is adom az összes baloldali pártra adott szavazatot, akkor az csak 7600 a Fidesz 9000 szavazatával szemben! És ebbe a Jobbik szavazatai is benne vannak... az LMP-re érkezett 415 szavazat szinte már figyelmen kívül hagyható, mert ugye az LMP se(!) lesz a mérleg nyelve! :)
Emlékezzünk csak milyen nagyon, de annyira teljes összefogás volt anno...?!
Lehet elemezgetni, magyarázni a számokat, de az akkor is csak magyarázkodás marad, mert ezek a konkrét számok!

Ugye, hogy beszélnek ezek a fránya kis számok... és sorra teszik felfelé a kérdéseket?! 

Képek forrása: választás.hu

Frissítés: 2019.06.01.

Ujhelyi István kapja az MSZP-Párbeszéd lista egyetlen európai parlamenti (EP-) mandátumát - ismertette az MSZP választmányának döntését a testület vezetője szombaton Budapesten. Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatón közölte, a választmány kétharmados többséggel döntött úgy, hogy fenntartja az EP-lista sorrendjét, amelynek értelmében Ujhelyi István EP-képviselő képviseli a pártot a következő öt évben Brüsszelben - írja az MTI.

Ami pedig Botkát illeti, a folyosópletykák szerint, felbátorodva a választások számain, (egy ellenzéki közös megállapodás keretein belül) összezár az ellenzék az önkormányzati választásokon Botka mögött!
Úgy tűnik, össze kell szednie a FIDESZ-KDNP pártszövetségnek magát, ha le akarja dönteni az MSZP utolsó bástyáját!
A Botka - Újhelyi szövetség trónfosztása úgy tűnik még várat magára! Na de kiderül majd a választásokon.... Újhelyi, ha csak nem történik politikai-földrengés, bevédve!
Szanyi-kapitány pedig, Bangónéval együtt, megy a levesbe...

Rigodon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ravaszpoc.blog.hu/api/trackback/id/tr2514863898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
(Bel-és kül)Politikai (jól)Megmondó-Magazin |SZIESZTA-NETWORK Hungary © |
süti beállítások módosítása