(Bel-és kül)Politikai (jól)Megmondó-Magazin |SZIESZTA-NETWORK Hungary © |

2019. június 06. 19:29 - RlGODON

Kálmán Olga fellépett politika színpadára!

A képen a következők lehetnek: 3 ember, , mosolygó emberek, szöveg

 

Kálmán Olga útkeresésének egy újabb állomásához érkeztünk, ezúttal főpolgármester-jelöltként kerülne rivaldafénybe. A HírTv-ből kipenderített független-objektív műsorvezető ugyanis a Demokratikus Koalíció támogatásával, függetlenként indul a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben. Dobrev Klára rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a hírt.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője jelentette be csütörtökön a hírt, mely szerint Kálmán Olgát indítják főpolgármester-jelöltként. Szavai szerint egy olyan főpolgármester-jelöltet támogatnak, “aki fel fog lépni minden mutyival szemben, aki vigyázni fog a budapestiek pénzére, aki nem hagyja, hogy megkárosítsák a budapestieket.”

Kálmán Olga úgy fogalmazott: a DK, Dobrev Klára és az EP-választás eredménye sokat segített neki abban, hogy meghozza ezt a döntést. Többször is hangsúlyozta, a prioritásokkal kapcsolatban a legfontosabb az, hogy “visszaadja Budapestet a budapestieknek”. Ezt egyébként Karácsony Gergely is rendszeresen hangoztatja sajtótájékoztatóin. Kálmán Olga azt is közölte: független jelöltként indul az előválasztáson, a DK biztatására.

Dobrev közölte, döntésükről már értesítették az MSZP-Párbeszédet, amelyeknek főpolgármester-jelöltjét, Karácsony Gergelyt a DK korábban támogatta. A DK tehát kihátrált Karácsony Gergely mögül, annak ellenére, hogy korábban Gyurcsány Ferenc a szavát adta arra, hogy nem változtat a korábbi, ellenzéki megállapodáson. Ismert a momentumos Fekete-Győr András hétfőn jelentette be, hogy a Magyarországot agyhalottozó Kerpel-Fronius Gáborral vágnak neki a június közepén esedékes előválasztásnak. 

Kerpel-Fronius Facebook-reakciója pedig a következő:

Azt mondtam az egyik legelső interjúmban, hogy a verseny jó. A feladatunk az, hogy az előválasztás során megtaláljuk azt, aki az ellenzék közös jelöltjeként a legnagyobb eséllyel győzheti le Tarlós Istvánt. Erre akkor van a legnagyobb esélyünk, ha minél több jelölt színvonalas vitában méri össze az erejét. Üdvözlöm a Demokratikus Koalíció mai bejelentését, hogy Kálmán Olgát elindítja a főpolgármesteri előválasztáson. Sok sikert kívánok neki és nagy elszántsággal tekintek a viták elé.

Karácsony egyelőre hallgat, délutánra bejelentett sajtótájékoztatóját lemondta. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa sértődötten ezt írta a Facebookon:

Gyurcsány Ferenc, 10 nappal ezelőtt: Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségével kapcsolatban azt mondta, hogy a zuglói polgármester a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd áll, amelyek erről írásos megállapodást is kötöttek: Nincs ok arra, hogy bármelyikük is elbizonytalanodjon Karácsony Gergely támogatásában.

Kálmán Olga “független-objektív” televíziós műsorvezetőként először az ATV-ben, majd pedig Simicska Lajos invitálására a Hír Televízióban dolgozott 2018. augusztus elsejéig, amikor a társaságot új tulajdonos vette át. A kirúgott tévés meglepődve tapasztalta, hogy egyik társaság sem szerződtette, majd később egy interjúban kiselőadást tartott arról, szerinte hogyan kéne működnie az ellenzéknek – ám ezzel csak újfent azt bizonyította: ő elsősorban nem tévés volt, hanem egy (bukott) ellenzéki aktivista. Az elmúlt időszakban felmerült, hogy tanítani fog, emellett pedig kommunikációs trénerként hirdetve magát saját blogot indított, ahol többek között Dobrev Klárával is készített interjút. Könyvet is írt, méghozzá Márki-Zay Péterről. A június végén megjelenő kötetet nagyívű országvízióként reklámozza a kiadó; nagy kérdés persze, hogyan lehet nagyívű országvíziója egy olyan celebeskedő politikusnak, akinek Hódmezővásárhelyről sincs víziója, és annak vezetőjeként még nem bizonyított. Kálmán Olga útkeresésének egy újabb állomásához érkeztünk, ezúttal főpolgármester-jelöltként kerülne rivaldafénybe.  

Az atv.hu szerette volna megtudni Tarlós István főpolgármester véleményét a hírről, de Tarlós csak annyit mondott:

A helyzetről nincs véleményem.

A főpolgármester sajtófőnöke, Szűcs-Somlyó Mária viszont azt mondta, 

ez egy bohózat, egy vicc.

Szerinte ami az ellenzéki oldalon folyik, „kezd olyan lenni, mint 2014-ben”.

Forrás: PestiSrácok.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ravaszpoc.blog.hu/api/trackback/id/tr6314882180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
(Bel-és kül)Politikai (jól)Megmondó-Magazin |SZIESZTA-NETWORK Hungary © |
süti beállítások módosítása